Handel and Hendrix Museum, London

Hallelujah Project, Handel & Hendrix Museum

PBA has been involved in the stage 0-4 design for the Hallelujah Project and the Handel and Hendrix Museum. The scheme sees the return of the internal arrangements to their original form, whilst improving user flow and experience.

Our proposal includes:

Internal and external alterations include refurbishment and representation of the museums offering and upgrading services. A major part of the works revolves around removing the current shop front and the recreation of the original ground floor front facade returning the ground and lower ground floors to the original layout and use when Handel was in occupation from 1723-59 incorporating Handel’s kitchen and front and rear parlours. This will increase the museums offering and enable a more authentic street presence for museum visitors. This return also includes the reopening of the lightwell and reinstatement of the railings at 25 Brook Street, with a new access ramp to the ground floor entrance.

Find out more here:

Announcing the future of Handel House with The Hallelujah Project

Category

Cultural

Educational

Historic

Year

2018 - ongoing